Cremele cu SPF

Read time: 7 minute

Hello girls,

Cu siguranta multe dintre noi folosim protectie solara cand ne expunem vara la soare in timpul vacantelor petrecute la mare, dar o sa va spun un secret pe care l-am aflat de la un model cand lucram full time ca make-up artist: cremele de protectie solara sau cremele care contin SPF (Sun Protection Factor) trebuie folosite pe intreg parcursul anului….chiar si iarna.

Razele soarelui care ajung la noi sunt compuse din 2 tipuri de raze daunatoare: unde lungi ultraviolete A (UVA) si unde scurte ultraviolete B (UVB). Razele UVA penetreaza adanc derma, cel mai gros strat al pielii. Expunerea la soare fara factor de protectie (crema cu SPF care contine UVA si UVB) duce la imbatranirea prematura a pielii prin formarea inainte de vreme a ridurilor.

Razele UVB ard de obicei straturile superficiale ale pielii si variaza in functie de sezon, locatie si moment al zilei, intre 10:00 dimineata si 4:00 dupa-amiaza fiind orele de varf. Pielea arsa de soare nu doar ca ne face sa ne simtim foarte rau, dar poate cauza daune permanente pentru piele.

Eu folosesc de cativa ani buni crema cu factor de protectie pe tot parcursul anului si am tot testat produse de-a lungul timpului. Intr-adevar adaugarea unei creme in plus in rutina mea zilnica mi-a ridicat probleme la inceput si de aceea as vrea sa va prezint cateva ,,secrete” care pentru mine au functionat si care va pot ajuta sa gasiti varianta potrivita pentru fiecare dintre voi.

Gaseste-ti numarul

Intelegerea termenului de SPF si cum functioneaza poate crea confuzie – in mod logic, o crema cu SPF 30 ar trebui sa ofere de doua ori mai multa protectie decat una cu SPF 15, dar nu este asa. Produsele cu SPF 15 blocheaza aproape 94% din razele UVB,  cele cu SPF 30 blocheaza 97%, iar SPF 50 blocheaza aproximativ 98% din razele solare UVB. Numarul pe care ar trebui sa il alegi depinde de nuanta pielii tale (cat este de deschisa) si de cat timp vei petrece afara (NU neaparat in soare direct prin expunere solara, pentru ca norii nu blocheaza razele UV).

Mai jos cateva reguli:

  • Piele foarte deschisa la culoare (se arde mereu, nu se bronzeaza): Daca petreci in jur de doua ore afara poarta SPF 30, mai mult de atat este recomandat SPF 50.
  • Piele deschisa la culoare (se arde usor, se bronzeaza greu): Daca petreci in jur de trei ore afara poarta SPF 30, mai mult de atat este recomandat SPF 50.
  • Piele medie, olive (se bronzeaza usor, ): Daca petreci in jur de trei ore afara poarta SPF 8, mai mult de atat SPF 15.
  • Piele inchisa la culoare (se bronzeaza usor, nu se arde niciodata):  Daca petreci pana la patru ore afara poarta SPF 4, mai mult de atat SPF 8.

Nu te baza doar pe SPF-ul din fondul de ten

Desi sunt multe produse cosmetice disponibile pe piata care au SPF inclus, prin folosirea lor nu beneficiezi de o cantitatea adecvata de factor de protectie care sa iti asigure o protectie ridicata. De exemplu, in cazul fondului de ten cu SPF nu aplici o cantitate suficient de generoasa care sa te protejeze pe parcursul intregii zile, iar in ceea ce priveste crema hidratanta care contine si SPF, de asemenea nu este aplicata intr-o cantitate foarte mare. Recomandarea este sa folosesti o crema dedicata care sa iti asigure protectie solara ridicata.

Ca si recomandare, eu am folosit cu incredere cremele de fata cu protectie solara de la Roche-Posay din gama Anthelios care contin atat filtre UVB cat si UVA.

LP16022_big

Reaplica, reaplica, reaplica

Daca vei petrece mult timp in aer liber, va fi nevoie sa reaplici crema cu factor de protectie o data la cateva ore. Acum exista produse cu factor de protectie in forma de spray sau sub forma de pudra, acestea fiind foarte potrivite pentru a fi reaplicate peste machiaj. Intr-adevar nu sunt suficient de puternice pentru a fi principalul tau SPF, dar sunt practice pentru a putea fi folosite pe parcursul zilei.

Sper ca informatiile de mai sus sa va fie de folos.

XO,

D.

2 gânduri despre „Cremele cu SPF

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.