Demachierea corectă?

Read time: 3 minute

Hello girls,

După părerea mea demachierea este pasul cel mai important din rutina personală de îngrijire a pielii. Chiar dacă nu porți în fiecare zi machiaj este foarte important să te demachiezi atât seara cât și dimineața.

Dacă îți dorești să scapi de imperfecțiunile pielii și să ai o piele care strălucește, atunci curățarea corectă a tenului este primul pas de care trebuie să ții cont în fiecare zi.

ÎNTOTDEAUNA.ÎNLĂTURĂ. MACHIAJUL.

cleansingwater

Sunt sigură că toate știm asta! Chiar dacă suntem extenuate după o zi grea de muncă sau după o petrecere când ajungem dimineața acasă, și chiar daca prietena noastră cu un ten superb adoarme uneori fără să se demachieze nu există nicio scuză pentru a adormi cu machiajul pe față. A uita să te demachiezi seara va duce la acumularea sebumului, la imperfecțiuni și pori lărgiți, ca să nu mai vorbim de toată poluarea si praful la care suntem expuse zi de zi și care ajung pe tenul nostru oricât ne-am feri. De aceea este important să ne demachiem corect și să respectăm niște reguli care o dată intrate în rutina noastră vor deveni simple 🙂

Aruncă servețelele demachiante

Makeup wipes cum se numesc în engleză sunt grozave pentru festivaluri când ai o cantitate considerabilă de machiaj pe față (nu cred că este cazul foarte des pentru tine) sau când ești plecată de acasă pentru câteva seri, dar nu trebuie să fie folosite pentru a înlocui un demachiant clasic sau pentru ați spăla fața seara cu un demachiant special creat pentru asta. Nu doar că nu au o putere potrivita de curățare pentru a elimina toate impuritățile și (sau) machiajul de pe fața ta, dar de obicei au alcool în compoziție pentru a le păstra umede ceea ce va duce în timp la uscarea tenului tau. Poți păstra totuși un pachet pentru urgențe, dar în caz contrar demachiază pielea corect în fiecare seară pentru o piele sănătoasă.

Demachiere dublă seara

Clinique_Take_The_Day_Off_Cleansing_Balm_125ml_1410609848

Daca folosești SPF sau machiaj în timpul zilei, atunci trebuie ca seara să faci o demachiere dublă. Ce presupune demachierea dublă? Mai întâi te demachiezi ca să înlături machiajul și apoi în runda a doua demachiezi tenul de restul impurităților și al sebumului acumulat pe parcursul întregii zile.

Pentru prima demachiere poți încerca o apă micelară care face o treabă foarte bună pentru a înlătura machiajul sau un demachiant pe bază de ulei. Eu am încercat majoritatea apelor micelare din farmacie: Bioderma, Avene, La Roche-Posay dar și variante mai prietenoase cu buzunarul meu cum ar fi apa micelară de la Garnier sau Gerovital. Când vine vorba de demachiant (mai ales apa micelară) mi-am dat seama că nu are rost sa investesc pentru că este un produs care nu stă prea mult pe piele. Important este să înlăture tot machiajul. Pentru cea de-a doua etapă poți folosi un demachiant potrivit pentru tenul tău: gel, ulei sau sub formă cremoasă. Nu recomand folosirea produselor sub forma de spumă pentru ca acestea usucă foarte rău pielea, iar în cazul unui ten cu tendințe acneice nu fac decât să agraveze starea lui.

Eu încerc să imi fac și un masaj facial când mă demachiez (care să dureze cel puțin 5 minute) si am văzut în timp că ajută destul de mult la fermitatea tenului și aspectul general al pielii. Voi detalia despre masajul facial într-un articol viitor.

Curăță blând tenul în fiecare dimineață

Avene-Gel-Cleanser-e1452189453210

Demachierea de dimineață are rolul de a înlătura stratul de celule moarte care se adună la suprafața pielii în timpul somnului, de aceea este indicat să ne curățăm tenul în fiecare dimineață. Poți folosi demachiantul cremă, gel sau ulei pe care il folosești și seara în funcție de ce dispoziție ai în ziua respectivă. Totuși nu folosi apa micelară care este bună pentru a înlătura machiajul, însă nu și impuritățile.

La început poate fi time consuming să te demachiezi de doua ori seara și încă o dată dimineața, dar pe măsură ce va trece timpul dacă reușești să îți creezi o rutină vei avea un ten de care vei fi mândră.

XO,

D.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.