Cum alegem fondul de ten?

Read time: 2 minute

Hello girls,

Pentru multe femei alegerea fondului de ten reprezintă o bătaie de cap, deoarece se întâmplă să plecăm din magazin cu o culoare neadecvată și ne dăm seama abia când este deja târziu și ajungem acasă.

Mai jos îți prezint trucurile folosite de mine atunci când îmi aleg fondul de ten:

  1. Testul culorii se face pe maxilar: nu pe mână sau pe încheietura cum cu siguranță ne-am obișnuit. De ce pe maxilar? Deoarece în această zonă se vede foarte bine dacă există o diferență notabilă între fondul de ten aplicat, restul feței și gât.
  2. Nu verifica culoarea la oglinda din magazin, du-te afară la lumina naturală și verifică dacă nuanța aleasă este cea perfectă pentru tenul tău, deoarece de cele mai multe ori lumina din magazine este înșelătoare, fiind vorba de o lumina artificială.
  3. Primavara și vara folosește un fond de ten cât mai fluid care să nu încarce tenul prea mult, dupa care aplică neapărat puțină pudră în zona T – frunte, nas, bărbie.
  4. Toamna și iarna tenul are tendința de a deveni mai uscat și are nevoie de un fond de ten cu o compoziție mai cremoasă, care să aibă printre ingredinte și agenți de hidratare și hrănire.
  5. Poți lua cu tine la cumpărături fondul de ten pe care îl folosești în momentul de față și poți adăuga puțin pe mână; apoi este foarte ușor să verifici care dintre nuanțele fondului de ten pe care ți-l dorești se potrivește cu cel de pe mână.

În momentul de față pe timp de zi eu folosesc fondul de ten Born This Way de la TooFaced, nuanța Porcelain pentru care am făcut testul folosind trucul cu numărul 5 din lista de mai sus.

În articolele următoare voi prezenta cele mai bune fonduri de ten în funcție de ocazia și momentul din zi pentru care sunt folosite.

XO,

D.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.